"İyilik Paylaş Hareketi" Kapsamında Kök Hücre ve Kan Bağışına Dikkat Çektik
Topluma katkı ve öncelikli sorun alanlarına dair sosyal sorumluluğu merkeze alan "İyiliği Paylaş Hareketini" başlatan Üniversitemizde, Sağlık Olsun Öğrenci Topluluğumuz ve  Türk Kızılayı ortaklığında düzenlenen “Kök Hücre Bağışı Kan Bağışı” konulu konferans ilgiyle takip edildi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcımız  Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül, bağış kavramının iyiliğin en güçlü ve toplumsal fayda sağlayan hallerinden biri olduğuna dikkat çekerek, "Kök hücre ve kana her an, herkesin ihtiyaç duyabilecek olması, iyilik yönelimlerimizi ve odaklarımızı yeniden planlamak adına bir fırsat. Bu yüzden 15. yılımızda tüm öğrenci topluluklarımızla birlikte İyiliği Paylaş Hareketini başlatıyoruz. En önemli sağlık önceliklerinden olan kök hücre  ve kan bağışı, bu hareketin parçası olacak.” dedi. Bu tip etkinliklerin üniversitemizce her daim destekleneceğini sözlerine ekleyen Rektör Yardımcımız Bülbül, bu farkındalık konferansının amacına ulaşması temennisinde bulunarak emeği geçenlere teşekkür etti.

Konferansın davetli konuşmacısı, Kök Hücre Kazandırma Uzmanı Mustafa Ünver ise katılımcılara,  ülkemizdeki kök hücre ve kan ihtiyaç oranlarından dolayı düzenli olarak bağış yapılması gerektiğini belirtti. Kök hücre bağışında işlenen prosedürden detaylı bir şekilde bahseden Ünver, toplumumuzda kök hücre bağışı adına yersiz bir çok kaygının bulunduğunu, bu kaygıları giderilmesi adına sıklıkla programlar düzenlendiğini dile getirdi. Toplumumuzdaki kaygıların en büyük sebebinin bilgisizlikten ve doğru olmayan olumsuz hikayelerden kaynaklandığını söyleyen Ünver, hep birlikte bu sorunların aşılacağına inancının tam olduğunu kaydetti.

Ünver’in katılımcıların sorularını cevaplaması ve toplu fotoğraf çekimi sonrası konferans son buldu.