İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ve BAKÜTAM iş birliği ile ''Bayburt Coğrafyasında İnsan ve Öncesi'' başlıklı konferans düzenlendi.
Tarih bölümü öğretim elemanlarımızdan Arş. Gör. Hüseyin İLHAN, yaptığı sunumda Anadolu'nun paleocoğrafyasından; Anadolu topraklarının ve Bayburt coğrafyasının Tetis Okyanusu'nun tabanı iken yükselerek kara haline gelmesinden bahsetti. Bayburt coğrafyasında milyonlarca yıl önce yaşamış deniz canlılarına ait çeşitli fosil örnekleri sunan İlhan, Anadolu'nun 5-10 milyon yıl öncesinde günümüzdeki görünümüne kavuştuğunu ifade etti. Konuşmasının devamında Anadolu'daki ilk insan izlerinden bahseden İlhan, Paleolitik ve Neolitik süreçten bahsettikten sonra Bayburt coğrafyasında tarih öncesi insanın izlerine dair kanıtları aktardı. MÖ 4. binyıl ile başlayan süreçte Bayburt ovalarında ilk köylerin kurulduğunu ve 3. binyılda bu sürecin ivme kazandığını, yöredeki nüfusun arttığını aktaran İlhan, Bayburt Kalesi'nin tarihine yönelik bilgiler aktararak konuşmasını sonlandırdı.
Konuşması sonrasında İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi dekanı Prof. Dr. Yakup KAHRAMAN tarafından İlhan'a teşekkür belgesi takdim edildi. Fotoğraf çekimi sonrasında program sona erdi.