Program Tanımları
Kuruluş
15/01/2016 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısı kararı ve 2547 sayılı kanunun 2880 sayılı kanunla değişik 7/d maddesi uyarınca Bayburt Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılmış olup 2019-2020 eğitim öğretim yılında eğitim vermeye başlamıştır.
Kazanılan Derece
Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında bu alanda Ön Lisans derecesine sahip olunur.
Derecenin Düzeyi (Ön Lisans , Lisans, Yüksek Lisans, Doktora)
Kabul ve Kayıt Koşulları
Adalet Meslek Yüksekokulu öğrencisi olabilmek için Adalet Meslek Lisesi ya da herhangi bir lise türünden mezun olmak ve ÖSYM'nin yaptığı üniversiteye giriş sınavından TYT alanında yeterli puan almak gerekir.
Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar
Yükseköğretim kurumlarında önceki öğrenmenin tanınması, dikey geçiş, yatay geçiş ve üniversite içindeki geçişler için Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelikler esas alınmaktadır. Öğrenci daha önce almış olduğu ve denklikleri kabul edilerek en az ders yüküne sayılan dersler için Yüksekokul Yönetim Kurulu kararı ile muaf olabilirler. Yüksekokulumuz öğretim planında yer alan yabancı dil dersleri için akademik dönem başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Başarılı olan öğrenciler ilgili dersten muaf olurlar.
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Programdan mezun olmak için öğrencilerimizin dört yarıyıllık ön lisans programında öngörülen dersleri 4.00 üzerinden 2.00 ortalama ile tamamlamaları gerekmektedir. Öğrenci her yarıyıl tüm zorunlu ve seçmeli dersler için bir ara sınav ve bir dönem sonu sınavına girerek başarılı olmak zorundadır.
Program Profili
Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)
Program mezunları temelde avukatlık ve hukuk bürolarında hukuk sekreteri olmak üzere Adalet Bakanlığı bünyesindeki Adliyelerde oluşturulan ön bürolarda ön büro-danışma memuru olarak istihdam edilebilirler.
Üst Derece Programlarına Geçiş
Program mezunlarından yüksek öğrenime devam etmek isteyenler, mezuniyetin ardından dikey geçiş sınavı (DGS) ile fakültelerin Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İşletme Bilgi Yönetimi, Reklamcılık ve Halkla İlişkiler, Sağlık Yönetimi, Yönetim Bilişim Sistemleri lisans programlarına devam edebilirler.
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Önlisans programımız dört yarıyıl öğretim verir. Her yarıyılda bir ara sınav ve bir final sınavı yapılır.Gerekli olduğu takdirde bütünleme sınavı yapılır. Söz konusu değerlendirme sonucunda başarılı olan öğrenciler programdan mezun olma hakkı kazanırlar.
Mezuniyet Koşulları
Programdan mezun olmak için öğrencilerimizin iki yıllık ön lisans programında öngörülen dersleri 4.00 üzerinden 2.00, 100 üzerinden 60 puan alarak başarı ile tamamlamaları gerekmektedir. Öğrencinin alması gereken toplam ders kredisi ulusal kredi bazında 83, AKTS bazında 120 kredidir.
Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme )
Tam Zamanlı