Goji Berry (Kurt Üzümü) Çalışmalarımızla Ulusal Basındaydık
Üniversitemizin Uygulama ve Araştırma Sahasında 3 yıl önce farklı araştırmaları yürütmek amaçlı dikimi yapılan üzümsü meyve türlerinden olan Goji Berry (Lycium Barbarum L.) meyvesinin üretimindeki başarı TRT Haber kanalında "Bayburt'ta Goji Berry Üretimi' başlığıyla haberleştirildi.
Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan danışmanlığında, bölge tarımınım ürün ve pazar çeşitliliğini artırmak için alternatif ürün geliştirme denemeleri yapmak amacıyla üç yıldır deneme ekimleri yapılan ve iyileştirme çalışmalarında sona gelinen Goji Berry (Kurt Üzümü) meyvesinin hasat başarısı, ullusal basında ilgiyle karşılandı. TRT Haber kanalının "Bayburt'ta Goji Berry Üretimi" başlığıyla izleyiciyle buluşturduğu haberde Üniversitemizin toplumsal katkı başarısına yer verildi. Hasat edilen fidanların ve tohumların bölge üreticilerine dağıtıldığının aktarıldığı haberde Üniversitemizin Bayburt için oluşturduğu katma değere vurgu yapıldı.
Uygulama ve Araştırma Sahamızdan görüntüler eşliğinde servis edilen haberde Üniversitemizi temsilen açıklamada bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Bayburt'ta daha önce üretimi yapılmayan ve içerdiği pazar değeriyle bölge üreticisine katkı sunması beklenen Aronya ve Goji Berry gibi ürünlerin yetişme koşulları üzerine geliştirme çalışmaları yaptıklarını söyledi. Üretimin temel süreçlerini özetleyen Rektörümüz Türkmen, "İklime uyum sağlamış olan Goji Berry gibi pek çok ürünün Bayburt iklim koşullarında nasıl sonuç verdiğinin araştırmasını yapıp çiftçilerimize alternatif ürünler bulmaya gayret ediyoruz" dedi.
Haberin kapanışında kış şartlarından dolayı geç hasat alınan Goji Berry'nin pazar tezgahlarına sürekli ürün tedariği için bir fırsat olduğu belirtilerek hasat başarısının bölgesel katkı değerine dikkat çekildi.