Geleneksel Türk Okçuluğu Yarışmasından Derecelerle Döndük
Yozgat Bozok Üniversitesi ev sahipliğinde, "Tarih İçin Bir Ok At!" temasıyla düzenlenen 5.Geleneksel Türk Okçuluğu Yarışmasına, Geleneksel Türk Sporları Öğrenci Topluluğu olarak katılım sağlayan Üniversitemiz, erkekler kategorisinde takım halinde 3. olurken, kadınlar kategorisinde ise 4. oldu.

Heyecan dolu mücadelenin yaşandığı müsabakalarda Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerimizden Necati AMANET, İsmail ÖZÇELİK, Yusuf BAYAR ve İsmet YAĞMURLU’dan oluşan erkek takımımız 3'üncülük derecesini elde ederek kupaya uzanırken, Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerimizden Derya KELEŞ, Rabiya GÜLBEN, Duygu BOZO ve Zehra KURTULMUŞ’tan oluşan kadın takımımız ise 4'üncülük derecesiyle önemli bir başarı sergiledi. Müsabakalarda gösterdikleri performansla gurur vesilesi olan öğrencilerimiz adına açıklamada bulunan Geleneksel Türk Sporları Öğrenci Topluluğu Başkanı Alperen BİRSEN, desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen’e, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Rüştü YILDIRIM’a ve Topluluk Danışmanı Doç. Dr. Murat KUL'a teşekkür etti.

Öğrencilerimizi başarıları dolayısıyla tebrik eden Rektörümüz Türkmen ise, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Sporun henüz profesyonel bir disiplin olmasından çağlar önce spor olarak tanımlanabilecek birçok etkinliği yaşam tarzına dönüştüren ceddimizi, bugün hakettiği değere ve ilgiye yavaş yavaş erişmeye başlayan geleneksel sporlarla onurlandırıyoruz. Öğrencilerimiz, Yarışmanın temasında belirtildiği gibi, oklarını yalnızca madalya için değil tarihimiz için attılar. Bu ok, Türk sporunun kızıl elması olarak geçmişle birlikte gelecekte de hedefleri tam isabetle vuracaktır. Öğrencilerime ve antrenörlerimize bu önemli misyona katkıları için teşekkür ederim.".