Toplantıda Teknoloji Transfer Ofisi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Didem Güleryüz Özden ve Erasmus Koordinatörü Öğr. Gör. Şennur Özdemir sunum gerçekleştirdiler. Özdemir, Erasmus+ KA171 Projeleri'nin önemini ve katılımcılara sunulan fırsatları anlatarak, öğrenci ve personelin uluslararası deneyimlerle kazanımlarını arttırmalarına yönelik teknik açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Didem Güleryüz Özden, Üniversitemizden 2022 yılında 33500 Euro (yaklaşık bir milyon kırk beş bin tl); 2023 yılında 45000 Euro (yaklaşık bir milyon dört yüz bin tl) hibe alan proje koordinatörü olarak çalışmaları ve projeleri detaylı bir şekilde sundu.
Bu faaliyetle, Yükseköğretim kurumlarında uluslararası deneyim ve iş birliğinin önemi ile birlikte Üniversitemizde proje eğitimleri hız kesmeden devam etmekte. Bu bağlamda değerlendirildiğinde Erasmus+ KA171 Projeleri, yükseköğretim öğrencileri ve personelinin programla ilişkili olmayan üçüncü ülkelerde yer alan yükseköğretim kurumlarında eğitim alarak, farklı kültürleri deneyimlemelerine olanak sağlamaktadır. Böylece katılımcılara sadece akademik bilgi değil, aynı zamanda uluslararası perspektif kazandıran, hayatlarını zenginleştiren bir deneyim sunulmaya çalışılmaktadır.
Toplantıya Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. Sinan BAYRAM ve Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç.Dr. Murat ÇOLAK akademik personelimiz ve öğrencilerimiz katılım sağladılar. Çeşitli proje fikirlerinin paylaşılması ve karşılıklı bilgi alışverişinin gerçekleşmesi toplantıyı daha da verimli kılarak, Bayburt Üniversitenin küresel düzeyde daha etkin bir oyuncu olma hedefine katkı sağlaması beklenmektedir.