Mobile Logo Bayburt Üniversitesi

Bayburt Üniversitesi

Güvenli Şehrin Huzurlu Üniversitesi
Eğitimde 'İkinci Bahar': 71 Yaşındaki Öğrencimiz Veysel Gider'in Hikâyesi 7'den 70'e Herkese Örnek Oldu
Araştırmacı-gazeteci kimliğiyle tanınan ve içindeki çocuksu merakın peşinden cesaretle gitmesiyle anılan 71 yaşındaki Veysel Gider'in yükseköğrenim hayali, Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümünü kazanmasıyla gerçekleşti. Ülke çapında ilgi uyandıran bu hikâye, Anadolu Ajansının özel haberiyle ulusal basında gündem oldu. 

Bayburt'un Osmanlı İmparatorluğu döneminden bugüne dek süren tarihi konusunda yaptığı araştırmalarla birçok akademik ve kültürel yayının kaynak gösterdiği Veysel Gider, 'içimdeki çocukluğun hevesi' olarak adlandırdığı yükseköğrenim hayalini Üniversitemizde gerçekleştirdi. Hikâyesini daha anlamlı ve özel kılan ise en küçük oğlu 22 yaşındaki Yusuf Gider ile aynı bölümü kazanması oldu. Böylece Üniversitemiz, ailenin en büyük ferdi ile en küçük ferdinin eğitim hikayesinde hayaller sahnesine dönüştü. 

Anadolu Ajansının 'Üniversite Hayalini 70'inden Sonra Gerçekleştirdi' başlığıyla tüm ülke basınına servis ettiği özel haberle büyük ilgi ve beğeni toplayan Gider, 'İkinci Baharı' yaşadığı eğitimde 7'den 70'e herkese örnek oldu. Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Rafet Metin'in de yer aldığı haberde Gider'in üniversite yaşamından enstantaneler de aktarıldı. 

Rektörümüz Türkmen, insanların hayatını yönlendiren ve hikâyelerine kelebek etkisi yaparak çığır açan sembollerin önemine değinerek, "Veysel Gider, eğitimin vermek istediği mesaj için bir sembol olabilir. Bazı hayat hikâyeleri, başkalarının hikâyesine ilham olması ve cesaret vermesi bakımından başlı başına bir derstir. Veysel Gider ile oğlu Yusuf Gider'in hikâyesine ev sahipliği yapmak, Üniversitemizin misyonunu anlatan sembolik bir değerdir. Böylesine güzel bir hikâyeye paydaş olmanın memnuniyetiyle Veysel Gider ve oğlu Yusuf Gider'e başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.
Yayın Tarihi: 
Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük MEtin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yukarı