Mobile Logo Gıda Tarım ve Hayvancılık Uyg. ve Arş. Merkezi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Uyg. ve Arş. Merkezi

Dünyada Hızla Gelişen Pazar: Coğrafi İşaret Çalıştayı Geniş Katılımla Gerçekleşti

Bayburt Üniversitesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yahya Yasin Yılmaz yürütücülüğünde gerçekleştirilen Dünyada Hızla Gelişen Pazar: Coğrafi İşaret Çalıştayı, Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaretler Daire Başkanı Hakan Kızıltepe, Fakülte Dekanları, Yüksekokul Müdürleri, STK ve kurum temsilcileri ile akademisyenler ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleşti.

Çalıştay öncesi Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Gümüşhane ili coğrafi işaretli ürünleri, Bayburt Doğaltaş tarafından coğrafi işaretli Bayburt taşı ve Bayburt Üniversitesi tarafından Bayburt ili coğrafi işaretli ürünleri tanıtıldı. Özellikle Bayburt ehramı, Bayburt balı ve Aydıntepe fasulyesine katılımcılar tarafınan yoğun ilgi gösterildi.

İki oturum halinde düzenlenen çalıştay, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven ve Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaretler Daire Başkanı Hakan Kızıltepe’nin konuşmaları yanında Türk Patent ve Marka Kurumu Marka ve Coğrafi İşaretli Ürünler Uzmanı Suzan Kılıç Daldal ve Bayburt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim elemanlarından Doç. Dr. Ayla Arslaner’in sunumları ile tamamlanmıştır. Gerçekleşen sunumlar ile  coğrafi işaretli ürünlerin bölgesel ve ulusal marka değeri oluşturması, coğrafi işaretli ürünlerin hukuki korunması, ticarileşmesi, AB coğrafi işaretli ürün başvuru süreci ve yükseköğretim müfredatında coğrafi işaretin önemi vurgulanmıştır.