Danışma Kurulu Toplantısı Geniş Paydaş Katılımıyla Gerçekleşti
Üniversitemiz Danışma Kurulu, 2024-2025 Akademik Yılı vizyonu ve bir önceki akademik yılın değerlendirmesi gündemiyle Konukevinde bir araya geldi. Vali Mustafa Eldivan’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda, şehrin ve üniversitenin önde gelen temsilcileri geniş bir katılımla yer aldı. Kurul üyeleri arasında Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Yılmaz, Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen, İl Emniyet Müdürü Barış Erkol, Üniversite Üst Yönetimi, ilimizin çeşitli kurumlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, esnaf temsilcileri, mezun ve faal ögrenci temsilcileri yer aldı. Ayrıca, bazı bölümlerin akreditasyon süreci kapsamında Üniversitemizde bulunan denetleme heyeti de toplantıda hazır bulundu.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Mustafa Eldivan, Üniversitemizin şehrin en önemli üretici güçlerinden biri olduğunu vurguladı. 2024-2025 akademik yılında kurumlar arası iş birliği ve yetkinlik paylaşımını artırarak, Bayburt’un kent markasını ve turizm diplomasisini güçlendirecek bir paydaşlık zemini kurmak istediklerini belirtti. Eldivan, Üniversitemizin yürüttüğü projelerden ve şehirle bütünleşme çabalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, gelecekteki gelişmelere destek olma konusundaki kararlılığını ifade etti.
Belediye Başkanı Mete Memiş ise Bayburt’un hedeflediği kültür, ekonomi ve refah düzeyine erişmek için çalışan kurumların mutlaka Üniversitemiz ile ortak çalışma alanı geliştirmesi gerektiğine dikkat çekerek huzur ve güvenlik öncelikli marka değerinin gelişiminde önemli bir dayanışma gerektiğini bildirdi.
Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen ise, 2024-2025 Akademik Yılı vizyonunu ve bir önceki yılın değerlendirmesini içeren kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Türkmen, üniversitemizin sürdürülebilirliğe verdiği önemi ve paydaş ilişkileri bağlamında kalite göstergelerine vurgu yaptı. Sunumda başarılar, projeler, şehirle bütünleşme, toplumsal katkı, uluslararasılaşma, kalite yönetim sistemi, yeni dönemdeki proje fırsatları ve şehrin dokusuyla uyum politikalarına dair detaylı veriler paylaşıldı. Ayrıca, sürdürülebilir bölgesel kalkınmanın en önemli unsuru olan “amaçlar için ortaklıklar” misyonunun üniversitenin faaliyetlerinde nasıl somutlaştığı örneklerle açıklandı.
Toplantının son bölümünde, Kalite Koordinatörümüz Doç. Dr. Esmeray Alacadağlı tarafından paydaşlara yönelik olarak kalite yönetim sisteminde kat edilen mesafe, akreditasyon, YÖKAK dış değerlendirmesi, ISO 9001-2015 sertifika süreci ve entegre kalite altyapı kurulum aşamaları hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. Toplantıda son olarak katılımcılar paydaş görüşlerini ve önerilerini sundu. Üniversitemizin şehrin ekonomik, kültürel ve sosyal gelişimine olan katkısının altı çizilirken, bu katkının daha da artırılması adına yeni iş birliklerinin ve projelerin hayata geçirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı. Toplantı, Üniversitemizin kentle bütünleşen, uluslararasılaşma adımları atan ve topluma katkı sunan vizyonuyla gelecekteki projeler için güçlü bir zemin oluşturdu.