Mobile Logo Teknoloji Transfer Ofisi Uyg. ve Arş. Merkezi
"Bilim Birlikte Hayat Birlikte" Bütünleşik Doğa ve Bilim Okulu Başvuruları Başladı

Proje Tarihi ve Yeri: 11-16 Kasım 2024, Bayburt Üniversitesi Baberti Külliyesi

Proje Yürütücüsü: Öğr. Gör. Derya YARIMKAYA

Proje Amacı:

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında desteklenen "Bilim Birlikte Hayat Birlikte" Bütünleşik Doğa ve Bilim Okulu projesi, farklı disiplinlerden bilimsel etkinlikler aracılığıyla öğrencilerin bilim ve bilim insanlarına yönelik tutumlarını geliştirmeyi, çevre bilinci düzeylerini artırmayı, iş birliği içinde çalışma becerilerini ve sosyal uyumlarına katkı sağlanması amaçlamaktadır.

Katılımcılar:
Projeye Bayburt il merkezindeki ortaokulların 5., 6. ve 7. sınıflarında öğrenim gören 30 öğrenci katılacaktır. Başvuru sayısının fazla olması durumunda, katılımcılar kura yöntemiyle belirlenecektir. Katılım başvuruları aşağıdaki linkler üzerinden yapılacaktır. Katılımcıların iki linki de doldurmaları gerekmektedir.

Etkinlikler:
11-16 Kasım 2024 tarihleri arasında, zengin öğrenme materyalleri içeren eğitim alanlarında gerçekleştirilecek proje kapsamında öğrenciler; drama, bocce, simülasyon, okçuluk, model uçak, teleskop ile gözlem, ebru sanatı, organik tarım, oryantring, seminerler, akıl ve zekâ oyunları, insansız kara ve hava araçları, fotoğrafçılık ve artırılmış gerçeklik gibi etkinlikler düzenlenecektir. Söz konusu etkinlikler, her biri kendi çalışma alanlarındaki etkinliklere katkı sunacak 18 akademisyen tarafından yürütülecektir.

Başvuru Linkleri:

Not: Proje süresince etkinlik alanında yeme-içme hizmetleri ve öğrencilere dağıtılacak tişört, çanta, şapka ve not defterleri TÜBİTAK tarafından karşılanacaktır.

Yayın Tarihi:   , Son Günc. Tarihi: