Bileğimizin Gücü, Dünya Madalyası Geleneğini Sürdürüyor
Beden Eğitimi ve Spor anabilim dalı yüksek lisans öğrencimiz Yusuf Ziya Yıldızoğlu'nun geçtiğimiz yıl gümüş madalya kazanarak podyumda yer aldığı Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası tarihindeki ikinci madalyamıza, Kazakistan'ın Başkenti Almaty'da düzenlenen şampiyonada 55 KG büyük erkeklerde yarışab Beden Eğitimi ve Spor anabilim dalı yüksek lisans öğrencimiz Enes Talha Ay'ın üçüncülük derecesiyle uzandık.

Geçtiğimiz yıl Antalya'dan düzenlenen ve dünya genelinden 1470 sporcunun şampiyonada elde ettiği ikincilik derecesiyle gümüş madalyayı Üniversitemize kazandıran Yusuf Ziya Yıldızoğlu'nun ardından başarı geleneğini tescilleyen madalya haberi Almaty'dan geldi. 28 Ağustos-03 Eylül tarihlerinde düzenlenen şampiyonada 55 KG büyük erkekler kategorisinde gösterdiği performansla yarı finale kadar yükseldi ve üçüncülük müsabakasındaki zaferiyle bronz madalyanın sahibi oldu. Bilek güreşinin Dünya klasmanındaki ikinci büyük madalyayı Üniversitemiz koleksiyonuna kazandıran öğrencimiz Enes Talha Ay, başarı tebriklerini kabul ederek sürecin hikayesini anlattı: "Sporda başarının birikimle ve üst üste koymakla sonuçlanan bir inşa ve geleceğe yatırım süreci olduğuna inanıyorum. Mental ve fiziksel olarak birliği sağlamak, uzun bir süredir hazırlandığım şampiyonadaki en önemli motivasyon kaynağımdı. Bu motivasyonu muhafaza edebilmek ise bir ekip katkısıyla mümkün oluyor. Dolayısıyla müsabaka alanında tek başınıza olsanız da arka planda sizin başarınız için  emek harcayan ekibiniz size her daim eşlik ediyor. Madalya sürecinde yalnızca başarıma değil tüm mücadele zorluklarına ortak olan ekibime, Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen'in şahsında teşekkür ediyorum.".

Enes Talha Ay'ın madalya başarısını tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen, "Bu klasmanda başarmak için bir bilekten daha fazlasına; inanca ve tek bir bilekte kenetlenmiş bileklere, yüreklere ihtiyacımız var. Çünkü sporcularımız, değerlerimizin, mirasımızın, inancımızın, felsefemizin ve kolektif gücümüzün sembolleridir. Enes Talha, bu sembolü layıkıyla kendinde taşıdı ve bileğinin gücüyle çok değerli bir başarı elde etti. Kendisini tebrik ediyor, daha nice başarı mücadelesine sembol olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.