Mobile Logo Teknoloji Transfer Ofisi Uyg. ve Arş. Merkezi
Bayburt Üniversitesi'nden Önemli Katılım: Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki DURAK'ın Toplantısı

Karadeniz Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Merkezi'nde 05 Haziran 2024 tarihinde saat 10.00'da, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen ve Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki DURAK'ın katılımıyla önemli bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen ve Rektör Yardımcısı/ Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü  Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül de katılım sağlayarak, üniversitemizin inovasyon ve patent süreçlerine olan katkılarını ve önemini vurguladılar.

Prof. Dr. Muhammed Zeki DURAK, toplantıda yaptığı konuşmada, patent ve marka tescil süreçlerinin önemi üzerinde durarak, bu süreçlerin hem akademik hem de endüstriyel alanda nasıl katkılar sağladığını anlattı. Ayrıca, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın sunduğu destekler hakkında detaylı bilgiler paylaştı.

Rektör Prof. Mutlu Türkmen, Bayburt Üniversitesi'nin yenilikçi projelerle öncü olma hedefini dile getirerek, bu tür toplantıların ve işbirliklerinin üniversitemizin gelişimine katkı sağlayacağını belirtti. Prof. Ali Savaş Bülbül ise Teknoloji Transfer Ofisi'nin üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirmek ve patent süreçlerini hızlandırmak için yaptığı çalışmaları aktardı.

Bu anlamlı etkinliğin düzenlenmesine katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.