Mobile Logo Kariyer Planlama Uyg. ve Arş. Merkezi
Bayburt Üniversitesi Tanıtım Etkinlikleri Büyük İlgi Gördü!

Bayburt Üniversitesi, düzenlediği tanıtım etkinlikleriyle bölgedeki lise öğrencilerine kapılarını açtı. Mart ve Mayıs ayları arasında gerçekleştirilen etkinlikler, çeşitli okullardan öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla büyük bir coşkuyla tamamlandı.

19 Mart 2024 tarihinde Kelkit Yaşar ve İrfani Doğan MTAL ile başlayan tanıtım etkinlikleri, Bayburt Ahi Evran MTAL (15 Nisan), Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi (17 Nisan) ve Bayburt Fen Lisesi (19 Nisan) öğrencilerinin katılımıyla devam etti. 22 Nisan’da Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, 24 Nisan’da Bayburt Lisesi, 26 Nisan’da Bayburt MTAL ve 29 Nisan’da Bayburt Milli İrade Anadolu Lisesi öğrencileri üniversiteyi ziyaret etti. Ardından 30 Nisan’da Çoruh MTAL, 3 Mayıs’ta Rekabet Kurumu Kız Anadolu Lisesi, 6 Mayıs’ta Kop MTAL, 8 Mayıs’ta Mustafa KÖSEOĞLU ÇPAL ve son olarak 13 Mayıs’ta Aydıntepe ÇPAL öğrenci ve öğretmenleri üniversitemize ve birimlerimize ziyaretlerde bulundular.

Mayıs ayı etkinlikleri ise Erzincan, Erzurum ve Gümüşhane illerine uzandı. 2 Mayıs’ta Erzincan Merkez, 5 Mayıs’ta Erzincan Tercan’da, 6 Mayıs’ta Erzurum Aşkale ve Erzincan Tercan ilçelerinin yanı sıra 7 Mayıs’ta Gümüşhane Kelkit ve Şiran ilçelerinde tanıtım etkinlikleri gerçekleştirildi. Son olarak 9 Mayıs’ta Erzurum Yakutiye ve Pasinler ilçeleri ile 14 Mayıs’ta Erzurum Aziziye ve Çat ilçelerine de üniversitemizin tanıtımını başarılı bir şekilde tamamladık.

Tanıtım etkinlikleri kapsamında öğrenciler, Bayburt Üniversitesi’nin çeşitli fakülte ve bölümlerini gezdi. Üniversitenin laboratuvarları, kütüphanesi, spor tesisleri ve sosyal alanları hakkında bilgi alan öğrenciler, akademik kadro ve öğrenci temsilcileri ile de bir araya gelerek merak ettikleri soruları sorma imkânı buldular.

Üniversitenin gelişmiş altyapısı ve sunduğu eğitim olanakları hakkında yapılan sunumlar, öğrencilere üniversite yaşamı ve Bayburt Üniversitesi’nde öğrenci olmanın ayrıcalıklarını anlattı. Ayrıca, öğrencilere yönelik çeşitli atölye çalışmaları ve seminerler düzenlenerek onların akademik ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak bilgiler aktarıldı.

Etkinliklere katılan öğrenciler, Bayburt Üniversitesi’nin modern tesisleri ve geniş akademik yelpazesinden oldukça etkilendiklerini ifade ettiler. Çoğu öğrenci, üniversite tercihlerinde Bayburt Üniversitesi’ni ciddi bir seçenek olarak değerlendireceklerini belirtti. Öğrenciler, üniversitenin sağladığı olanakların yanı sıra akademik kadronun ilgisi ve misafirperverliğinden de büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdiler.

Bu tanıtım etkinlikleri kapsamında yaklaşık 1000 üniversite adayına Bayburt Üniversitesi’nin kapılarını açarak, onları akademik başarı ve sosyal yaşam alanında destekleyecek bir ortam sunduk. Ayrıca çevre illerde yaklaşık 1500 aday öğrencimize ulaşarak, üniversite hayatına adım atacak gençlerimizin Bayburt Üniversitesi’ni tercih etme olasılığını da artırmış olduk.

Sürece olan değerli katkılarından dolayı tüm İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine içten teşekkürlerimizi sunarız. Tanıtım etkinliklerine verdikleri desteklerden ötürü başta Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu TÜRKMEN hocamız olmak üzere, tüm üniversite üst yönetimimize en derin şükranlarımızı ifade ederiz.