Bayburt Üniversitesi Bulut Sistemi Hizmete Açılmıştır

Bayburt Üniversitesi Bulut Sistemi bir “DOSYA Depolama-Paylaşma Sistemi”dir.

Bayburt Üniversitesi Bulut, bilgisayarlarınız ve mobil cihazlarınız arasında dosya paylaşımını kolaylaştıran ve başkaları ile paylaşmanıza imkân veren açık kaynak kodlu (Open Source) bir özgür yazılım çözümüdür. Bayburt Üniversitesi Bulut Sistemi, altyapı olarak Nextcloud kullanmaktadır. Bu sistem Üniversitemizin sunucuları üzerinde çalışmaktadır. Tüm personelimize 5 GB kota verilmiştir.

Bilgisayarınızdaki bir veya daha fazla dosya ve klasörü paylaşabilir ve bunları Bayburt Üniversitesi Bulut sunucunuzla senkronize edebilirsiniz. Dosyaları yerel paylaşılan dizinlere yerleştirin ve bu dosyalar, Nextcloud Desktop Sync Client, Android uygulaması veya iOS uygulaması kullanılarak sunucuya ve diğer cihazlara anında senkronize edilir.

Not: Kullanma Kılavuzu tüm personelimize mail olarak gönderilmiştir.

İnternet Adresi: https://bulut.bayburt.edu.tr/

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı