Bayburt-Malatya Kardeşliği Bilim Şenliğiyle Güçleniyor

Spor Bilimleri Fakültemiz ve Teknoloji Transfer Ofisi işbirliğiyle “TÜBİTAK 4007 Afet Bölgesi Bilim Her Yerde Özel Destek Çağrısı”  kapsamında hazırlanan “Bayburt-Malatya Kardeşliği Bilim Şenliğiyle Güçleniyor” projesi, Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen liderliğinde üniversitemizin farklı disiplin alanlarında çalışmaları bulunan 26 akademisyenimizin katılımı ile Malatya'da gerçekleştirildi. Proje ekibi Malatya'da 10-11-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinliklerle; 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilen çocuk ve gençlerin sosyal yaşama uyum sağlamalarına katkı sunulması için bilimi kardeşlik temelinde uyarlayan bir dayanışma hedeflenmiştir. Spor Bilimleri Fakültesinden Doç. Dr. Erkan Yarımkaya’nın yürütücülüğünü üstlendiği proje kapsamında Malatya il merkezindeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine;  astronomi, robotik, insansız kara ve hava araçları, 3D modelleme, yenilenebilir enerji,  kodlama, sensör teknolojisi, müzik, dokuma, model uçak, drama, ebru sanatı, e-öğrenme, mobil uygulamalar, arttırılmış gerçeklik, benzetim (simülasyon), deneyler, dijital oyunlar, geleneksel Türk okçuluğu, bocce gibi farklı disiplinlerde seminer ve eğitimler verilmiştir. Bu kapsamda Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzdan 5 Hocamızın değerli katılımlarıyla gerçekleşti. Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümünden Öğr. Gör. Yavuz Kaan KONUK; "Drone Uçurma ve Fotoğrafçılık" , Elektrik ve Enerji Bölümünden Öğr. Gör. Derya YARIMKAYA; "Fischertechnik ile Yenilenebilir Enerji", Elektronik ve Otomasyon Bölümünden Öğr. Gör. Hayriye Tuğba SEKBAN; "İnsansız Kara Aracı" , Tasarım Bölümünden Öğr. Gör. Semin IŞIK; "Ebru ve Dokuma Sanatı", Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümünden Öğr. Gör. Fatih Mehmet ATEŞ; "Doğal Afetlerde Risk Yönetimi” semineri ile katkı sağlamıştır. Değerli Hocalarımıza yapmış oldukları ziyaretten  ve katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz.