Bayburt Eğitim Fakültesi Tarafından Konya'da Yürütülen Eğlenerek Öğretme Projesi Tamamlandı
Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ikinci sınıf öğrencilerinin,
Topluma Hizmet dersi kapsamında “Boyadıkça Renklenir Dünyamız, Konya’mız” adlı proje başarıyla tamamlandı.

COVID-19 tedbirleri kapsamında hibrit (karma) ve uzaktan eğitim modelleriyle öğretim hizmetlerinin yürütüldüğü Bayburt Üniversitesinde, salgın döneminde de tedbirlere uyularak öğrenciler tarafından başarılı projeler yürütülüyor.

Bu kapsamda, ilköğretim öğrencilerinin; dayanışma, şehir tanıtımı, bilgi edinme ve bilgiyi kullanma, eğlenerek öğrenme gibi alanlarda gelişimin sağlanması amaçlarını taşıyan ve Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından yürütülen “Boyadıkça Renklenir Dünyamız, Konya’mız” projesi, Bayburt Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ikinci sınıf öğrencilerinin başarılı çalışmaları ile sona erdi.

Bayburt Eğitim Fakültesi öğrencilerinin, Topluma Hizmet dersi kapsamında yürüttükleri proje COVID-19 salgın süreci dikkate alınarak çevrim içi ve yüz yüze olarak başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Sosyal Bilgiler ikinci sınıf öğrencilerinin proje kapsamında gerçekleştirdikleri eğitimlerde Akçakent İlkokulu (Konya) 5. sınıf öğrencilerine; Selçuklu mirası, Mevlana’nın yurdu Nasrettin Hoca’nın diyarı, Konya’nın tarihi konularında bilgi verilirken katılımcı köy okulu öğrencilerinin eğlenceli vakitler geçirmesi de sağlandı.

Türkiye’nin önemli tarihi ve kültürel şehirlerinden biri olan Konya’yı köy okullarında eğlenerek öğretme ve boyayarak çocuklara tanıtmak hedefleri de olan projeye Bayburt Üniversitesi ile birlikte Konya Büyükşehir Belediyesi de destek verdi.

COVID-19 salgını tedbirlerine uyularak Bayburt Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilen proje ile ilgili detaylı bilgi ve etkinliklere ‘https://www.bayburt.edu.tr/tr/eglenerek-ogretme-projesi-topluma-hizmet-‘ bağlantısı üzerinden ulaşılabilmektedir.