Mobile Logo Bayburt Üniversitesi

Bayburt Üniversitesi

Güvenli Şehrin Huzurlu Üniversitesi
Bâbertî Külliyemizde 10 Bin Lavanta Fidesi Toprakla Buluştu
Uygulamalı Bilimler Fakültemiz  Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Betül Gıdık koordinasyonunda üç yıl süren saha çalışmaları sonucunda Bayburt iklim şartlarına en uygun olduğu saptanan lavanta çeşidinin 10 bin fidesi, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mahir Kadakal'ın da katıldığı iki günlük yoğun çalışmayla Bâbertî Külliyesinde toprakla buluştu.

Deneme ekimlerinde yüksek verimliliği ve adaptasyonu tespit edilen lavanta çeşidi, akademik ve idari personelimizin yanı sıra öğrencilerimizin katkılarıyla dikildi. Lavantanın bölge ekonomisine yapacağı katkı hakkında konuşan Dr. Öğr. Üyesi Betül Gıdık, kozmetik ve ilaç sanayi başta olmak üzere uçucu yağ bakımından zengin olan bu tibbi aromatik bitkinin eko-turizme de önemli katkılarının olacağını söyledi. Lavantanın monoflora bal üretimindeki en önemli bitki çeşidi olduğunu sözlerine ekleyen Gıdık, "Desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen’e şükranlarımızı sunuyoruz." dedi. Ayrıca dikim çalışmalarında canla başla çalışan ekibe bizzat sahada destek olan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mahir Kadakal’a, öğrencilerimize ve personelimize de teşekkür eden Gıdık, aynı coşkuyla hasat yapma temennisinde bulundu.

Bâbertî Külliyesinin doğa ile iç içe ve 'yaşayan kampüs' formunda tasarlandığını belirten Rektör Yardımcımız Kadakal, "Öğrencilerin kendilerini doğa ile bütünleşen bir kültürün paydaşları olarak hissetmeleri için çevre ve peyzaj işlerinde akademisyenlerimizle çalışıyoruz. Lavanta, görsel estetik, sağlık ve ekonomik değer bakımından önemli bir bitki. Bu bitkinin Külliyemizin görsel kimliğine bir desen olarak işlenmesinde emeği geçenlere yürekten teşekkür ederim." İfadelerini kullandı.
Yayın Tarihi: 
Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük MEtin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yukarı