Avrupa Birliği Destekli Panel Serisine Kent Vizyonu Panelleriyle Başladık
Üniversitemiz, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen “Gençlerin Gözüyle Kent Diplomasisi” başlıklı Erasmus+ projesine paydaşlık çerçevesinde önemli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Proje kapsamında düzenlenen panel serisinin ilki olan “Bayburt Kent Vizyonu Panelleri”, alanında uzman panelistlerin katılımıyla gerçekleşti.  Projede ayrıca 1-3 Ekim tarihlerinde “Gençlerin Gözüyle Kent Diplomasisi Bayburt-Gümüşhane Çalıştayı” ve 7 Ekim’de “Filistin Mücadelesinde Türkiye’nin Kamu Diplomasisi” başlıklı paneller de Üniversitemizde düzenlenecek.

İki oturumdan oluşan “Bayburt Kent Vizyonu Panelleri”nin açılış konuşmaları, paydaşları temsilen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürü Metehan Kaya, Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Belediye Başkanı Mete Memiş ve Vali Mustafa Eldivan tarafından yapıldı. Konuşmacılar, sürdürülebilir kalkınma odaklı kent markası oluşturmanın ve Bayburt’un cazibe merkezi haline getirilmesinin projenin öncelikli hedeflerinden olduğunu belirtti. Rektörümüz Türkmen, böylesi önemli bir projeyi geniş bir platformda tartışmanın, Bayburt’un geleceği için bir yol haritası belirlenmesine katkı sağlayacağını vurgulayarak, tüm katılımcılara ve paydaşlara teşekkür etti.

Panel öncesinde Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler’in tören mesajı okundu. İlk oturumda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Basın ve Yayın Dairesi Başkanı Doç. Dr. Oğuz Göksu moderatörlük yaparken, panelistler Prof. Dr. Hayriye Şengün, Dr. Nisa Erdem ve Doç. Dr. Burak Hamza Eryiğit kent vizyonu üzerine sunumlarını gerçekleştirdi. İkinci oturum ise Dr. Nisa Erdem’in moderatörlüğünde, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Koleksiyon Yönetimi Daire Başkanı Serkan Gedük, Doç. Dr. İlknur Doğu Öztürk, Doç. Dr. Burcu Zeybek ve Doç. Dr. Esmeray Alacadağlı’nın katılımıyla yapıldı.

Oturumların ardından Vali Mustafa Eldivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Rektör Mutlu Türkmen ve Erzincan Bölge Müdürü Metehan Kaya, panel katılımcılarına teşekkür belgeleri ve hediyelerini takdim etti. Törene Bayburt mülkî idare amirleri, akademisyenler, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

Proje kapsamında gerçekleştirilecek olan “Gençlerin Gözüyle Kent Diplomasisi Bayburt-Gümüşhane Çalıştayı” ve Filistin mücadelesine ilişkin panel, Bayburt Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası meselelerde etkin bir rol oynadığını bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu çalışmalar, Bayburt’un kent diplomasisi ve sürdürülebilir kalkınma açısından önemli adımlar atmasına zemin hazırlıyor.