Özgeçmiş
Ahmet Teber, 2005 yılında Kocaeli Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünden lisans derecesi aldı. 2009 yılında Gebze Teknik Üniversitesi Elektronik bölümünden yüksek lisans derecesini aldı. Ayrıca 2017 yılında ABD Connecticut Üniversitesi (UConn) Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği bölümünden doktora derecesini aldı. Doktora çalışmaları, nano yapılı manyetik malzemeler ve uygulamalarına dayalı radar emici malzemeler (RAM) geliştirmeye odaklandı. Doktora çalışmasının ardından, Ağustos 2017 - Ağustos 2018 tarihleri arasında UConn'da doktora sonrası araştırmacı olarak nanoskala elektronik cihazların imalatına yönelik çalışmalarını genişletmek için Harvard, Cornell ve UConn Üniversitelerinin ortaklığında başka bir grupla çalıştı. Sorumluluklarının kapsamı şunları içermekteydi: UConn'da ve Harvard ve Cornell Üniversitelerinin nanofabrikasyon tesislerinde nanoskala elektronik cihazlar üretmek; malzemeleri ve nanoskala cihazları karakterize etmek için deneyler tasarlamak; Malzeme ve cihazların karakterizasyonu için sıcaklık tabanlı Hall etkisi aletleri geliştirmek; elektriksel ölçümler yapmak.
Şubat 2019'dan beri Bayburt Üniversitesi'nde Dr. Öğr. Üyesi olarak çalışmaktadır. Radar soğurucu malzemeler ve metamalzeme tabanlı konular, örneğin metamalzeme emiciler, polarizasyon dönüştürücüler ve biyosensörler ve kırılma indisi sensörleri gibi konularda araştırmayı başlattı ve yönetti. Ayrıca yenilenebilir enerji sistemleri ana başlığı altında yerçekimsel girdap hidroelektrik santrallerinin modellemesi ve prototiplerinin gerçekleştirilmesi konularında proje yürütücüsü olarak görev yapmıştır. Lisans ve lisansüstü düzeyde elektrik ve elektronik mühendisliği dersleri vermektedir.
Dr. Teber, 20'den fazla hakemli yayının ve 10'dan fazla konferans bildirisinin yazarı/ortak yazarıdır. Connecticut Mikroelektronik Optoelektronik Sempozyumu'nda (CMOC) 2017'de en iyi poster ödülünü aldı. Ayrıca 2017'de Connecticut Üniversitesi'nde mükemmel öğretim için provost ödülünü aldı. ABD'deki ticari şirketler için danışman olarak UConn'dan Profesyonel Gelişim Fonu kazandı. 2023 yılında Web of Science'da (SCI-Exp. Indexed) Q1/Q2 çeyreklik dergilerde Bayburt Üniversitesi'nde en başarılı ikinci öğretim üyesi olarak taltif aldı.
Araştırma İlgi Alanları:
- Uygulamalı elektromanyetikler (EM)
- Metamalzeme tabanlı teknoloji
- EM dalgalarının biyomedikal uygulamaları
- Radar emici malzemeler olarak kompozit malzemeler
- Sürdürülebilir enerji sistemleri
- Nanofabrikasyon/Nanoteknoloji
Kurum Bilgileri
- Ünvan
- Doktor Öğretim Üyesi
- Meslek Yüksekokul
- Teknik Bilimler
- Bölüm
- Elektrik ve Enerji
- Program
- Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi
- Çalışma Grupları
- Mühendislik Temel Alanı, Elektrik-Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Elektromanyetik, Mikrodalga ve Anten Teknolojileri, Nanoteknoloji, Yenilenebilir Enerji Sistemleri
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Kurullar
Komisyonlar
Başkan, Elektrik ve Enerji Bölümü Erasmus Farabi Ve Mevlana Değişim Programları Koordinatörleri(Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu)
İletişim
- e-Posta
- ahmetteber[at]bayburt.edu.tr
- Telefon
- (458) 211-1152, (Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu)
- Faks
- (458) 211-11-27, (Bayburt Üniversitesi)