Mobile Logo Bayburt Üniversitesi

Bayburt Üniversitesi

Güvenli Şehrin Huzurlu Üniversitesi
Afetlere Dirençli Toplum İçin Mobil Uygulama Projemiz TÜBİTAK 1001 Desteğiyle Hayata Geçecek
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Doç. Dr. Savaş Keskin’in ortak hak sahibi olduğu ve Üniversitemizden toplamda 6 araştırmacının görev aldığı “Afet Yönetiminde Sosyal İhtiyaçlara Yönelik Yenilikçi Bir Sivil Toplum Destekli Devlet Organizasyonu Geliştirmek: ‘EL ELE İYİLİK’ Mobil Uygulaması” başlıklı proje, TÜBİTAK 1001-UDAP Ulusal Deprem Araştırmaları Programı Ortak Çağrısı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinden Doç. Dr. Serpil Kır Elitaş’ın ortak yürütücülüğünde gerçekleştirilecek olan projede, Üniversitemizden Doç. Dr. Savaş Keskin, Doç. Dr. Gökhan Kömür, Öğr. Gör. Ümit Öz, Doç. Dr. Didem Güleryüz Özden, Doç. Dr. Hakan Pabuçcu ve Öğr. Gör. İsmail Birlik araştırmacı olarak görev alacaklar.

Proje, afet durumlarında devlet organizasyonlarını destekleyecek bir sivil toplum hareketi modeli olarak tasarlanmış yapısıyla kişilerarası iyilik etkileşimini hedefleyen bir mobil uygulama geliştirilmesini amaçlıyor. “El Ele” isimli bu uygulama, Devlet-Millet El Ele kampanyasını güçlendirmek amacıyla, dayanışma ve yardımlaşma üzerine kurulu bir platform oluşturmayı hedefliyor. Uygulamanın ismi, Zelzele ifadesinde bulunan Z harflerinin silinmesiyle elde edilen “El Ele” ifadesiyle dayanışmanın önemine vurgu yapıyor.

Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen, projenin kabulüyle ilgili yaptığı açıklamada, “Üniversitemizin akademik kadrosunun böylesine anlamlı bir projede yer alması, bizi gururlandırdı. Sosyal ihtiyaçlara çözüm odaklı bu proje, ülkemizin afet yönetiminde yenilikçi bir yaklaşımı hayata geçirecek. Projede emeği geçen tüm araştırmacılarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Yayın Tarihi: 
Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük MEtin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yukarı