5. Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenliklerimiz Çeşitli Etkinliklerle Devam Ediyor
Üniversitemiz tarafından düzenlenen 5. Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri beşinci günü; Uluslararası Kültür Sanat ve İletişim Sempozyumu (UKSANİL), Uluslararası Kültür, Sanat ve İletişim Sergisi, ISABMER (Uluslararası Uygulamalı İşletme Yönetim ve Ekonomi Araştırmaları) Sempozyumu, bildirilerin sunumu, futbol turnuvası finali ve tiyatro etkinlikleriyle tamamlandı.

Üniversitemiz Sanat ve Tasarım Fakültesi tarafından 5. Dede Korkut Bilim, Kültür Sanat ve Spor Şenlikleri kapsamında düzenlenen “Uluslararası Kültür Sanat ve İletişim Sempozyumu (UKSANİL)” sergi açılışı, sempozyum açılış programı ve özel oturumla başladı.

Üniversitemiz Kültür Merkezi Fuaye Alanında gerçekleşen karma serginin açılışını, Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gültekin Akengin yaptı. Çeşitli sanatkârlara ait eserlerin yer aldığı serginin açılışına; İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Seçkin Özmen, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yusuf Yurdigül ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmed Kavukçu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan, Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül ve Prof. Dr. Metin Uçurum katıldı.

UKSANİL Sempozyumu’nun açılışı, Eğitim Fakültesi Fuat Sezgin Konferans Salonumuzda gerçekleşti. Programın selamlama konuşmasını, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanımız ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mahir Kadakal yaptı. Prof. Dr. Mahir Kadakal; katılımcıları, kadim geleneklerin sembol şehri olan Bayburt’ta ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Türkmen ise “Medeniyetler şehri olan Bayburt’un Anadolu irfanını temsil ettiğini düşünüyoruz. Bu yönüyle Bayburt Üniversitesi olarak şehre evrensel, bilimsel ölçütler ışığında katkı sağlama ve şehrimizin tarihi, kültürel derinliğini gelecek kuşaklara aktarma misyonunu benimsiyoruz. Güçlü yerel değerleri, bilimsel kodlarla gün ışığına çıkarıp öğrencilerimize faydalı olmayı hedefliyoruz. Emeği geçenlere, faaliyetleri takip eden öğrencilerimize, katılımcılarımıza ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Sempozyumun onur konukları olan Hacı Bayram Veli Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gültekin Akengin, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Seçkin Özmen, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yusuf Yurdigül ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmed Kavukçu’nun gerçekleştirdiği özel oturumla devam eden UKSANİL Sempozyumu açılış töreni, onur konuklarına plaket ve sertifika takdimiyle sona erdi.

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından ikincisi düzenlenen ISABMER (Uluslararası Uygulamalı İşletme Yönetim ve Ekonomi Araştırmaları) Sempozyumu da ikinci gün oturumları ile devam etti. Yüz yüze ve çevrim içi olarak gerçekleştirilen oturumların ikinci gününde ayrıca; bölge planlaması ve şehircilik üzerine yaptığı çalışmalarıyla tanınmış, Ankara, Ortadoğu Teknik, Kapadokya ve Okan Üniversitelerinde görev yapan Prof. Dr. Ruşen Keleş’in katılımcı olduğu bir özel oturum da gerçekleştirildi. Prof. Dr. Keleş’in, ‘Kamu Yönetiminde Dönüşüm ve Değişen İlkeler’ konulu sunum yaptığı özel oturum Rektörümüz Prof. Dr. Türkmen’in plaket ve hediye takdiminin ardından sona erdi.

5.Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenliklerimiz kapsamında düzenlenen Birimlerimiz Arası Futbol Turnuvası final maçı da bugün gerçekleştirilen etkinlikler içerisinde yer aldı. Turnuva boyunca mücadele eden yedi takım içerisinden finale kalan Aydıntepe Meslek Yüksekokulu ile Spor Bilimleri Fakültesi futbol takımları arasındaki müsabaka Üniversitemiz halı sahasında oynandı. Çekişmeli ve heyecanlı geçen final maçında 3-2 skorluk sonucun ardından şampiyonluk kupasını kaldıran takım ise Spor Bilimleri Fakültesi futbol takımı oldu.

Günün son etkinliği ise Kültür Merkezimiz Şehit Mustafa Karasakal Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen tiyatro gösterimi oldu. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen ‘Dede Korkut Söylencesi’ isimli oyun akademik ve idari personeller ile öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.