Mobile Logo Bayburt Üniversitesi

Bayburt Üniversitesi

Güvenli Şehrin Huzurlu Üniversitesi
2200 Ön Lisans Öğrencimiz, 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Coşkusunu Yaşadı
 

"Zaman Geçip Gidecek; Siz, Gelecek'siniz" temasıyla düzenlenen 2023-2024 Akademik Yılı Ön Lisans (Meslek Yüksekokulları) Mezuniyet Töreninde buluşan 2200 öğrencimiz, akademisyenlerimiz ve öğrenci aileleri, mezuniyet coşkusu yaşadılar. 

Busenaz Sürmeneli Spor Salonunda, bölümlerin selamlama yürüyüşlerine sahne olan törende alkışlar eşliğinde geçen kortejleri, aileler ve akademisyenler alkışlarla karşıladı. Filistin'e, depremde kaybettiğimiz öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza, şehitlerimize ve gazilerimize  destek pankartları başta olmak üzere öğrenim alanları ile ilgili mesajlar içeren pankartları taşıyan kortejler, coşkulu alkışlarla tören alandaki yerlerini aldılar. Tüm öğrencilerin yerlerini almalarının ardından şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, resmî olarak tescillenen Bayburt Üniversitesi Marşı'nın lansmanı da yapıldı ve Bayburt Halk Oyunları ekibinin gösterisi gerçekleşti. 

Konuşmalarla devam eden törende ilk olarak, ön lisans düzeyi genel birincisi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakkmı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü, Çocuk Gelişimi Programı öğrencisi Merve Baysak, tüm mezun öğrencileri temsilen konuştu. Konuşmasında, bölüm akademisyenlerine ve ailesine teşekkür ederek çocuklar için yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya idealine vurgu yaptı. Filistin'de ve tüm dünyada katledilen ve temel haklarından yoksun bırakılan çocukları anan Baysak, meslek hayatları boyunca çocuk haklarının muhafaza edildiği bir huzurun tesisi için çalışacaklarını sözlerine ekledi.  

Baysak'ın konuşmasının ardından kürsüyü teşrif eden Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen, lisans öğrencileri mezuniyet töreninde olduğu gibi koronavirüs salgınının ve Asrın Felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerin neden olduğu mücbir durumların etkisiyle uzaktan eğitimi tecrübe eden neslin mezuniyetine ortak olduklarını bildirdi. Kendi öğrencilik döneminin sosyal sorumluluk hareketlerinden bahseden Rektörümüz Türkmen, Bosna Hersek'in uğradığı katliamı, Doğu Türkistan'ı ve Filistin'i zikrederek özetlediği sürdürülebilir insanlık mücadelesini, şehit ve gazilere duyulması gereken minnet ve devralınan direniş bilincini vurgulayarak örnekledi. Rektörümüz Türkmen, her öğrencinin kendilerine miras kalan değerleri ve ödevleri büyük bir sorumluluk şuuruyla taşıyacağından emin olduğunu söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.  

Rektörümüz Türkmen'den sonra kürsüyü teşrif eden Belediye Başkanı Mete Memiş de öğrencilerimizi tebrik ettiği konuşmasında Filistin hassasiyetine dair takdirini dile getirdi. Doğu Türkistan konusunda da Filistin hassasiyetinin oluşmasını temenni eden Memiş, dünyanın gözü önünde yalnızca Müslüman oldukları için zulme uğrayan insanları gördükçe, zulme karşı çıkmak için çok çalışmak, daha fazla üretmek ve zalimden daha güçlü olmak gerektiğini kaydetti. Memiş aynı zamanda öğrencilerin ulaşım taleplerine en kısa sürede çözüm getireceklerini sözünü vererek tüm öğrencilere Bayburt kültür elçiliği misyonunu hatırlattı. 
 
Tören, Üniversite ön lisans lisans programlarını genel olarak ilk üç derece ile bitiren öğrencilere ve fakülte düzeyini ilk üç sırada bitiren öğrencilere başarı plaketlerini takdimi; bölüm birincilerine ve tüm öğrencilere ise başarı belgelerinin takdimiyle devam etti.  Ön lisans düzeyi genel birinci, ikincisi ve üçüncüsüne plaket takdiminde Rektörümüz Türkmen'e, Valilik makamını temsilen Vali Yardımcısı Yunus Çoşkun, Belediye Başkanı Mete Memiş ve Bayburt Cumhuriyet Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ eşlik etti. Törenin sonunda, herkesin beklediği kep atma geleneğine geçildi. Hep birlikte geri sayıma eşlik eden öğrenciler, hep bir elden keplerini havaya fırlattılar. Yüzlerce kepin havaya saçıldığı etkileyici manzalara sahne olan kep atma anı, birçok konuk tarafından videoya alındı. 
 
Yayın Tarihi: 
Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük MEtin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yukarı