2024-2025 Akademik Yılı TEV Üniversite Eğitim Bursu
2024-2025 Akademik Yılı için TEV Üniversite Eğitim Bursuna başvuruda bulunacak öğrencilerimiz, 16 Eylül – 11 Ekim tarihleri arasında burs başvurularını Obigenç uygulaması üzerinden gerçekleştirebilecek.

Obigenç hakkında daha detaylı bilgi için; https://www.tev.org.tr/obigenc

Başvuru Koşulları

• T.C. vatandaşı olmak,

• Mal varlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak,

• Başka bir kamu kurumundan veya özel kurumdan burs almamak, (Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan alınan ve geri ödemeli olan öğrenim kredisi alınmasının sakıncası bulunmamaktadır.)

• Öğrenimine yeni başlayanlar için: Başarı kriteri her yıl Eylül ayında ilan edilmektedir.

• Ara sınıflar için :Genel not ortalaması 4,00 üzerinden en az 2,40 olmak, (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 62) Başarısız ders sayısı dikkate alınmamaktadır.
  • Hazırlık sınıfını okuyan öğrencilerin; başarıyla bir üst sınıfa geçtiğini belgelendirmeleri gerekir. (Hazırlık sınıfından 1. sınıfa geçildiğini gösteren belge yeterli değildir. Gönderilecek belgede başarılı ifadesi veya not ortalaması bulunması gerekmektedir.)
  • DGS ile yerleşen öğrenciler için: İki yıllık mezuniyet ortalamalarının en az 2,80  (100 üzerinden not veren okullarda 70) olması gerekmektedir.

• İkinci öğretim öğrencileri için: İkinci sınıfa geçmiş olmaları ve genel ortalamalarının en az 2,80 (100 üzerinden not veren okullarda 70) olması gerekmektedir.

Aday Olamayacaklar

• Ücretli, değişim programlı bölümlerde öğrenim görenler,

• Dört yıllık lisans programından mezun olup ikinci kez lisans eğitimi görenler, (açıköğretimden mezun olanlar dahildir)

• Genel ortalaması 2,40'nin altında olanlar,

• 25 yaşından büyük olanlar,

• Hüküm giyenler,

• Öğrenim gördüğü sürede yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası alanlar,

• TEV’den burs almaya devam eden kardeşi olan öğrenciler başvuru yapamaz.

Detaylı Bilgi İçin TEV - Burslar - Yurt İçi Burslar sayfasını ziyaret ediniz.

Öğrencilerimize İlanen Duyurulur.
    Spor Bilimleri Fakültesi

Yayın Tarihi:   , Son Günc. Tarihi: