2024-2025 Akademik Yılı Harç Ücreti İndirimleri

* Cari Hizmet Maliyetinin 3. maddesinin 2. fıkrası gereğince Üniversitemize Uluslararası öğrenci kabul kontenjanlarından kayıt yaptıracak yabancı uyruklu öğrencilerden ailesi ve kendisi Türkiye’de ikamet izni almış olanlardan; aynı aileye mensup birden fazla öğrencinin devlet yükseköğretim kurumlarında eğitime devam etmesi durumunda bu öğrencilerden kayıtlı oldukları programlar için belirlenen öğrenim ücretlerine, %25 indirim yapılır.

* Cari Hizmet Maliyetinin Geçici 1. Maddesinde 2021-2022 eğitim öğretim yılından önce Suriye uyruklu öğrenciler hakkında 3.maddenin 1.fıkrası hükümlerinin uygulanmayacağı, bu öğrencilerin öğrenim ücreti bakımından birinci öğretim için katkı payı (öğrencilerin ödemeleri gereken öğrenim ücretlerinin bu öğrenciler adına Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı bütçesinden karşılanmaya devam edileceği ) ikinci öğretim için ise öğrenim ücreti esaslarına tabi oldukları belirtilmiştir.

* Cari Hizmet Maliyetinin Geçici 2. Maddesinde 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılında;  Ailesi veya kendisi 8/2/2023 tarihli ve 6785 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile OHAL ilan edilen illerde ikamet eden ve herhangi bir Devlet yükseköğretim kurumunda örgün öğretim programlarına devam eden önlisans ve lisans öğrencilerinin ödemeleri gereken ikinci öğretim öğrenim ücretinin Devlet tarafından karşılacağı belirtilmiştir.

* Şehitlerimiz ve Gazilerimizin eş ve çocukları olan öğrencilerimiz, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı veya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerinden temin edecekleri "Haksahiplik Belgesi" ni veya şehit ve gazi çocuğu olduğunu askerlik şubelerinden veya emniyet müdürlüklerinden alacakları belge ile beyan etmeleri halinde katkı payı / öğrenim ücreti ödemezler. (Kayıt döneminde belgelerin aslının getirilmesi gerekir.)

* Engelli öğrencilerden; Engelli olduğuna dair "Sağlık Kurulu Raporu" getiren öğrencilere, ödemesi gereken Katkı Payı/Öğrenim Ücreti tutarından özürlülük oranı kadar indirim yapılır. (Kayıt döneminde Sağlık Kurulu Raporu'nun aslının getirilmesi gerekir.) Birinci Öğretim Olup, "Sağlık Kurulu Raporunu" ibraz eden engelli öğrenciler normal öğretim süresi sonunda da katkı payı ödemezler.

Söz konusu indirimlerin gerçekleştirilebilmesi adına ilgili belgeleri edinerek Başkanlığımızla iletişime geçmeniz gerekmektedir.

Yayın Tarihi: 
Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük MEtin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yukarı