2024-2025 Akademik Yılı Hedeflerini Belirledik: "Kalitede Süreklilik ve Gelişim”
Üniversitemiz, 2024-2025 Akademik Yılı öncesinde, bir önceki yılın faaliyetlerinin değerlendirildiği ve yeni yılın hedeflerinin belirlendiği Akademik Kurul toplantılarını gerçekleştirdi. Üniversite üst yönetimi ve akademik birim yöneticilerinin katıldığı bu toplantılarda, Üniversitemizin akademik ve idari süreçlerinin iyileştirilmesi yönündeki öneriler, geliştirilmesi gereken alanlar ve öncelikler masaya yatırıldı. Toplantılarda, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül, Prof. Dr. Mahir Kadakal ve Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan ile Genel Sekreterimiz Nazmi Karabulut hazır bulundu.

Her akademik birim yöneticisi, ilgili fakültelerin, meslek yüksekokullarının ve enstitünün geçtiğimiz yılki faaliyet raporlarını sundu. Bu sunumlar, yayın oranları, akademik kadro gelişimi, araştırma faaliyetleri ve topluma katkı projeleri gibi pek çok başlık altında değerlendirildi. Ayrıca, yeni dönem için akademik birimlerin ihtiyaçları ve hedefleri ortaya kondu. Tüm bu süreç, Üniversitemizin kalite yönetim kültürüne dayalı olarak sürdürdüğü akademik gelişim vizyonunun bir parçası olarak gerçekleştirildi.

Toplantının sonunda, talepler ve öneriler üzerinde durulurken, geliştirmeye açık yönler hakkında da fikir alışverişinde bulunuldu. Akademik birimlerin hem fiziksel hem de akademik anlamda altyapılarının güçlendirilmesi, uluslararası işbirliklerinin artırılması, proje ve yayın sayısının yükseltilmesi gibi konular ön plana çıktı.

Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen, bu toplantılarla ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi:
"Bayburt Üniversitesi olarak, eğitimde ve araştırmada kalitenin her zaman öncelikli olduğuna inanıyoruz. Geride bıraktığımız akademik yılda önemli başarılara imza attık; ancak durmadan gelişmek ve çıtayı daha da yukarılara taşımak için hep birlikte çalışmaya devam etmeliyiz. Akademik birimlerimizin sunmuş olduğu raporlar, hem üniversitemizin güçlü yönlerini hem de iyileştirilmesi gereken noktaları açıkça ortaya koydu. Yeni akademik yılda, bu geri bildirimleri dikkate alarak stratejik adımlar atacağız. Özellikle uluslararası işbirliklerimizi artırma, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik alanlarında daha fazla çaba göstereceğiz. Bayburt Üniversitesi, her geçen yıl büyüyen bir eğitim ve araştırma kurumu olarak yoluna emin adımlarla devam edecektir."

Bu geniş kapsamlı toplantılar, Üniversitemizin akademik kaliteyi sürdürülebilir kılma yönündeki çabalarının bir parçası olarak öne çıkıyor. Üniversitemizin 2024-2025 Akademik Yılı’nda da bu vizyonla hareket ederek bölgesel ve ulusal anlamda başarılarını sürdürmesi hedefleniyor.
Yayın Tarihi:   , Son Günc. Tarihi: