Mobile Logo Uluslararası İlişkiler Ofisi

Uluslararası İlişkiler Ofisi

2023 Yılı KA171 Toplantısı Atatürk Üniversitesi'nde Gerçekleştirildi!
Erasmus+ Programı Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği Projesi (KA171) "Proje Yönetim Toplantısı" Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Türkiye Ulusal Ajansı tarafından düzenlenen ve Erasmus+ KA171 Öğrenci ve Personel Hareketliliği Proje Toplantısı olarak bilinen toplantıya, 2023 yılında proje başvurusu onaylanan yükseköğretim kurumları katıldı. Türkiye Ulusal Ajansı Genel Koordinatörü Yunus Alper Altay açılış konuşmasında, Türkiye Avrupa Birliği'ne aday ülke olduğu için eğitim ve öğretimin kalitesinin artırılması amacıyla ulusal kaynakların kullanılarak AB programlarına aktif olarak katılım sağlanması gerektiğini belirtti. Altay, "Personelimizin ve öğrencilerimizin bu programlara aktif katılımının, uluslararası alanda ülkemizi ve milletimizi etkin ve çok olumlu bir şekilde tanıtacağını düşünüyorum." dedi. Ulusal Ajans Uzman ve Uzman Yardımcılarının da sunumlarını gerçekleştirdiği toplantıda daha önce KA171 toplantısı gerçekleştirmiş bazı üniversiteler de tecrübelerini paylaşarak ilk defa proje yürütecek olan üniversitelere destek oldu. Erasmus Koordinatörümüz Öğr. Gör. Şennur Özdemir ve Teknoloji Transfer Ofisi Müdür Yardımcımız Doç. Dr. Didem Güleryüz Özden Hocamız da söz konusu toplantıya Üniversitemiz adına katılım gerçekleştirerek hem varolan projelerimizi en iyi şekilde yürütmek hem de yeni projeler üretmek adına temaslarda bulundu.