2. Dede Korkut Eğitim Araştırmaları Sempozyumu Başarıyla Tamamlandı
TÜBİTAK ve KUDAKA destekleriyle Eğitim Fakültemiz tarafından 4-6 Ekim tarihlerinde düzenlenen 2. Dede Korkut Eğitim Araştırmaları Sempozyumu, yoğun katılım ve zengin içeriklerle sona erdi. Sempozyumda, Dede Korkut mirası ve Bayburt’un kültürel değerleri üzerine önemli akademik paylaşımlar gerçekleştirildi.

Sempozyuma, 10 farklı ülkeden 25’i yabancı olmak üzere toplam 281 araştırmacı katılım sağladı. Kongre süresince 73’ü çevrimiçi, 100’ü yüz yüze olmak üzere toplam 173 bildiri, 54 oturumda sunuldu.

Sempozyumun değerlendirme konuşmasını yapan Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sedat Maden, sürecin oldukça verimli geçtiğini belirtti. Maden, “Sempozyum süresince farklı coğrafyalardan gelen akademisyenlerle birlikte hem kültürel hem de bilimsel etkileşimler gerçekleştirdik. Bu buluşma, Dede Korkut’un evrensel mirasını geleceğe taşıma amacımızla örtüşen, katılımcıların katkılarıyla zenginleşen bir platform oldu. Çevrimiçi ve yüz yüze katılım seçenekleriyle, herkesin bu paylaşımlardan faydalanmasını sağladık. Sempozyumun Bayburt’un kültürel tanıtımına da önemli bir katkı sunduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen ise açılış konuşmasında, Dede Korkut mirasının bilimsel etkinliklerle yaşatılmasının ve bu tür buluşmaların kültürel tanıtım açısından oluşturduğu paydaşlık duygusunun önemine dikkat çekmişti.

Sempozyum, akademik paylaşımların yanı sıra Bayburt’un kültürel zenginliklerinin öne çıktığı etkinliklerle dolu dolu geçti ve katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.