1. Bayburt Sağlık Sempozyumu Başladı: Yaşlı Sağlığı ve Yapay Zeka Ele Alınıyor
Sağlık Bilimleri Fakültemiz tarafından düzenlenen “1. Bayburt Sağlık Sempozyumu” 25 Ekim 2024 tarihinde açılış töreni ve ilk oturumuyla başladı. “Yaşlı Sağlığı ve Yapay Zeka” temasıyla düzenlenen sempozyum, üç gün boyunca önemli konukların katılımıyla devam edecek.

Sempozyumun açılış töreni Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül ve Prof. Dr. Hasan Koçoğlu yaptı.

Sempozyumun düzenlenmesinde önemli katkılar sunan bilimsel kurulun başkanlığını Prof. Dr. Hasan Koçoğlu, Prof. Dr. Murat Korkmaz ve Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül üstleniyor. Düzenleme Kurulunda ayrıca Doç. Dr. Havva KESKİN,
Dr. Öğr. Üyesi Ebru SÖNMEZ SARI, Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin GÜNEŞ, Dr. Öğr. Üyesi Zahide AKEREN ve Dr. Öğr. Üyesi Buket DAŞTAN yer alıyor.

Sempozyumun ilk günü, yaşlı sağlığı konusundaki bilimsel oturumlarla sahne oldu. “Bayburt ve Sağlık” başlıklı oturumda sağlık hizmetleri ve üniversitedeki sağlık eğitimi üzerine yapılan sunumların ardından, “Yaşlılarda Fizyolojik Değişiklikler” başlıklı oturumda uzmanlar, yaşlanmayla ortaya çıkan sağlık sorunlarını tartıştılar. Üç gün boyunca yaşlı sağlığı, yapay zekanın sağlıkta kullanımı gibi konular ele alınacak ve sempozyum, 27 Ekim 2024 tarihinde sona erecek.

Bu önemli etkinlik, yaşlı sağlığı ve yapay zekanın sağlık alanında nasıl kullanılabileceğine dair fikirler sunarken, alanında uzman bilim insanlarını ve sağlık profesyonellerini bir araya getiriyor.