Mobile Logo Bayburt Üniversitesi

Bayburt Üniversitesi

Güvenli Şehrin Huzurlu Üniversitesi
TÜBİTAK 1001 Projelerinde Dönem Rekoru Kırdık
TÜBİTAK'ın en kapsamlı ve prestijli proje kategorisi olan 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destek Programının sosyal ve beşeri bilimlere yönelik "Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı" kapsamında 2, "BİNBİRÇABA Özel Çağrısı" kapsamında ise 1 projesi desteklenen akademisyenlerimiz, bu kategorinin dönem bazındaki en fazla proje destek sayısına ulaşarak Proje Seferberliğimizde yeni bir rekora imza attılar. Akademisyenlerimiz Aynı zamanda yine "Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı" kapsamında desteklenen bir projede de araştırmacı olarak yer alarak başarıda pay sahibi oldu. 

Ünibersitemizden toplamda 3 proje desteğinin açıklandığı dönem sonuçlarına göre, Eğitim Fakültemiz Dr. Öğr. Üyesi Bahadır Gülden'in yürütücüsü olduğu "Fransa’daki İki Dilli Öğrencilere Yönelik EILE Anlaşması ve DAOBM’ye Uygun Somut Olmayan Kültürel Miras Destekli Müfredat Tasarımı" başlıklı proje; Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz öğretim üyesi Doç. Dr. Savaş Keskin'in ortak hak sahibi/yürütücüsü olduğu "Yeni Medya Dikkat Endüstrisinde Stratejiler, Kullanıcı Farkındalığı ve Sürdürülebilir Mücadele Olanakları: Youtube Mikro Şöhret Ekosistemi Örneğinde Bir Araştırma" ve "Türkiye'nin Kültürel Diplomasi Faaliyetleri Açısından Yenilikçi İçerik Pazarlama Bağlamlarının Geliştirilmesi: Otonom Duyusal Meridyen Tepkisi (ODMT) Kültürü Odağında Bir Dikkat Ekonomisi Araştırması" başlıklı projeler desteklenmeye hak kazandı. Projelerde Üniversitemizden, Doç. Dr. Kadir Kaplan, Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Kömür, Öğr. Gör. İsmail Birlik, Öğr. Gör. Osman Canan ve Öğr. Gör. Ümit Öz ise araştırmacı olarak görev alacaklar. Prof. Dr. Hayriye Şengün ise, KTÜ yürütücülüğündeki "Türkiye'deki Kentsel Direncin Belediyeler Üzerinden Ölçülmesine Yönelik Bir Endeks Önerisi: Türkiye Kentsel Direnç Endeksi (TDE)" başlıklı projenin ataştırma ekibinde yer alacak. 

Sosyal bilimler alanında gerçekleşen TÜBİTAK 1001 başarısının önemine dikkat çeken bir açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen, "Teknoloji Transfer Ofisimizin koordinasyonunda istikrarla sürdürdüğümüz Proje Seferberliğimizin, TÜBİTAK'ın en geniş kapsamlı çağrı kategorilerinden birinde rekor başarıya vesile olması, izlediğimiz yolu ve toplumsal katkı vizyonunu tasdik ediyor. Sosyal bilimler alanında böylesine bir başarı gözlenmesi ise ayrıca takdire şayandır. Teknoloji Transfer Ofisimize özel bir teşekkürü borç bilerek, proje başarılarıyla kurumsal hedeflerimize katkı sunan akademisyenlerimizi tebrik ederim. Başarımız daim olsun." dedi.
Yayın Tarihi: 
Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük MEtin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yukarı