Kütüphanemizin Konuğu Hoca Ahmet Yasevi' den
Her yıl ilimizde düzenlenen "Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri“ program kapsamında düzenlenecek olan "Türk Dünyasında Dede Korkut “ sempozyumuna katılmak üzere  ilimizde bulunan Hoca Ahmet Yasevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Musa Yıldız, kütüphanemizi gezerek yetkililerden kütüphanemizin gerek teknolojik ve gerekse tasarım hakkında bilgi aldı.
Kütüphanemizi her yönüyle çok beğendiğini dile getiren  sayın Yıldız, böyle bir esere sahip olmaktan hem üniversite hemde Bayburt gurur duyması gerektiğini dile getiren yıldız,özellikle 110.000 e yakın zengin kaynak sayısı ise bir başka güzellik, bayburt üniversitesi öğrencileri çok bu konuda şanslı dedi.katalog tarama sisteminden kendi eserlerini sorgulayan yıldız, kayıtlı 22 eseri olduğunu eksik olanları göndereceğini teaahhüd etti.
Böyle bir eseriçin öncelikle rektörümüzProf.Dr. Sayın Selçuk COŞKUN' a ve diğer tüm emeği geçenlere teşekkür etti.