Kütüphane'mizin Konuğu Abbas GÜÇLÜ
Eğitim alanındaki medyatik çalışmaları ve Genç Bakış isimli televizyon programı sayesinde üniversite kültürü ile özdeşleşen sembol isim Abbas Güçlü, Bayburt Üniversitesi Rektörlüğünün düzenlediği ‘Geleceğe Bakış’ isimli söyleşide öğrencilerle buluştu.
           Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleşen söyleşi ile son iki haftalık dilimde Bayburt’u ikinci kez ziyaret ettiğini belirten Güçlü, yıllar önce geldiği şehir ile kıyasladığında üniversitenin bambaşka bir suret yarattığını belirten Güçlü; Söyleşinin hemen ardından yeni inşa edilen Baberti Külliyesi’ni, Coşkun ile birlikte gezen Güçlü, yapılar ve sosyal düzenlemelere hayran kaldığını ifade etti. Güçlü, üniversite kütüphanesini de gezdi. Kütüphanemizin gerek kitap zenginliği ve gerekse son teknoloji sistemini takdir eden Güçlü; birçok üniversite gezdiğini ve Bayburt’ta karşılaştığı kampüsün dünya standartlarında olduğunu dile getirdi.