Mobile Logo Çevre Yönetim Ofisi

Çevre Yönetim Ofisi

"Dünya Ortak Evimiz" Kitabı Tanıtım Programı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde hazırlanan ve 28 çevre gönüllüsünün ilham veren hikayelerinin yer aldığı "Dünya Ortak Evimiz" kitabının tanıtımı programı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin bahçesinde yapıldı. Etkinliğe Bayburt Üniversitesi'ni temsilen üniversitemiz öğrencilerinden Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü öğrencisi ve aynı zamanda Bayburt Üniversitesi İklim Elçisi Pelin Çevik katıldı.

"Sıfır Atık Projesi, dünyanın da takdirini kazandı"
Dünyaya bir iyilik abidesi kazandırmak, çocuklara tükenmeyecek zengin bir miras bırakmak için bu anlayışı ayağa kaldırmaları gerektiğini vurgulayan Emine Erdoğan, Sıfır Atık Projesi'nin böyle bir motivasyon oluşturduğunu dile getirdi. 2017'de ilk adımı atılan Sıfır Atık Projesi'nin dünyanın da takdirini kazandığını vurgulayan Emine Erdoğan, "Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü, 2019'daki raporunda, Türkiye'den övgüyle bahsetti. 'Umut vadeden proje' olarak örnek gösterdi. Birleşmiş Milletlerin, iki önemli kuruluşunun, özel çevre ödüllerine layık görüldü. Yakın bir zamanda, Akdeniz Parlamentosu’nda, 21 Akdeniz ülkesinin, çok sayıda projeyle katıldığı yarışmada en iyi proje seçildi. 2023’te sıfır atığı tüm ülkede, eksiksiz olarak yaygınlaştırmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kürsüyü genç iklim elçilerine bıraktı

Programa İklim Elçilerinin de katıldığına işaret eden Emine Erdoğan, "Yarınlar için en çok söz hakkı onların, iklim elçileri olarak neler düşündüklerini, nelerden ilham aldıklarını çok merak ediyorum." diye konuştu. "Aydınlık bir gelecek için, dur durak bilmeden çalışacağımız, nice projede buluşmayı diliyorum." diyen Emine Erdoğan, kürsüyü iklim elçilerine bıraktı.

İklim elçileri yeşil deftere görüşlerini yazdı
Program kapsamında oluşturulan serbest kürsü standında iklim elçileri, hazırlanan yeşil deftere görüşlerini yazdı.

Emine Erdoğan, sohbet ettiği iklim elçilerinin projelerini ve taleplerini dinledi.