Dijital Okuryazarlık Dersi Sınav Kuralları

DİJİTAL OKUR-YAZARLIK SINAV KURALLARI

Sınav Tarihi ve Saati: 18 Mayıs 2019 – Saat-14:00

1.      Sınav başlamadan 30 dakika önce sınav yerinde hazır bulununuz. Sınav başlamadan önce öğrenci kimlik kartınızı sıranın üzerine bırakınız.

2.      Sınav süresi 30 dakikadır.

3.      Sınavın ilk 15 dakikası ve son 5 dakikası içinde sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir.

4.      Size verilen sınav ve cevap kâğıdının (optik form) üzerindeki ilgili alanları (ad-soyad, öğrenci no ve kitapçık türü) doldurarak imzalayınız.

5.      Cevaplarınızı sınav kâğıdının üzerinde yer alan tabloya yazınız. Cevaplarınızı size verilen cevap anahtarına (optik form) işaretleyiniz. Sorular üzerinde yapılan işaretlemeler dikkate alınmayacaktır. İşaretlemelerde kurşun kalem kullanınız.

6.      Sınav kitapçıkları dört grup hazırlanmıştır. Dört grupta soru ve seçeneklerin yerleri farklıdır.

7.      Dört yanlış cevap bir doğruyu götürecektir. Emin olduğunuz soruları işaretlemeniz yararınıza olacaktır.

8.      Her sorunun tek bir doğru cevabı vardır, bir soru için birden çok cevap yazarsanız/işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız.

9.      Sınav sonunda sınav kâğıdını ve cevap kâğıdını teslim etmeyenlerin sınavı geçersiz sayılacaktır.

10.  Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları, cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları, ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler ile sınava girmek kesinlikle yasaktır.