Bayburt’un İlk ‘Kurt Üzümü (Goji Berry)’ Hasadı Yapıldı
Bayburt Üniversitesi’nin 2018 yılı Bahar Döneminde kurduğu 11 dekar büyüklüğündeki meyve bahçesinde, şehirdeki ilk kurt üzümü (goji berry) hasadı yapıldı. Birçok elma, armut, kiraz, aronia, böğütlen, dut, vişne, güz yemişi, ahududu ve ayva çeşidinin yetiştirildiği  bahçede, yöre iklimine uyum göstermeyen meyve türleri için sera kurulması planlanıyor. 
Uygulamalı Bilimler Fakültesi Organik Tarım İşletmeciliği Bölümü’nün, lisans öğrencilerinin teorik bilgilerinin pratiğe aktarılması, meyve tür ve çeşitleri hakkındaki yetiştiricilik bilgilerinin sağlanması, mesleki uygulama derslerinin yürütülmesi amacıyla oluşturduğu bahçe, ilk meyvelerini verdi. Organik tarımın akademik bilgi ışığında yapıldığı bahçede, kurt üzümü hasadı yapıldı. Bahçeden sorumlu Doç. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan ve Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Erdoğan, öncelikli amaçlarının bölgedeki üretim çeşitliliğini arttırmak olduğunu ifade ederken, toprağın veriminden faydalanarak şehirde daha önce üretimi yapılmayan meyve çeşitleri üzerinde çalıştıklarını söyledi. Kurt üzümü hasadından elde edilen verimin rekolte ve lezzet açısından ileri düzeyde olduğunun altını çizen sorumlu akademisyenler, üretim miktarını arttırma hedefinde olduklarını belirtti. 
Meyve bahçesini gezerek çalışmaları yerinde inceleyen Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun ise, şehrin florasındaki zenginliğin toprak yapısından kaynaklandığını ve bu verimi üretime dönüştürecek atılımlar gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Meyve bahçesinin henüz bir uygulama sahası olduğunu aktaran Coşkun, bölgedeki etkinliğin durumuna göre ekili alan miktarını arttıracaklarını sözlerine ekledi.