TÜMÜ
5 Kasım 2016 Cumartesi
Konum : Baberti Külliyesi

2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni

Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal, Bayburt Valimiz Sayın İsmail Ustaoğlu, Bayburt Milletvekilimiz Sayın Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Bayburt Belediye Başkanımız Sayın Mete Memiş, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla “2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni”miz gerçekleşti.

Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılının başta öğrencilerimiz olmak üzere bütün öğretim elemanlarımıza, üniversitemize, şehrimize ve ülkemize faydalar getirmesini diledikten sonra üniversitemizin fiziki ve akademik gelişiminden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sayın Bakanımız, üniversitemizin 2008 yılından günümüze hem öğrenci sayısını hem de öğretim üyesi sayısını arttırdığını, Babertî yerleşkesinde kurulan yeni fakültelerle Bayburt’un ufkunu geliştirdiğini ve büyük bir üniversite olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi. Kısa süre içerisinde yeni külliyede hızlı bir değişimin görüldüğünü belirten Sayın Bakanımız, üniversitemizin gelişimine yönelik çalışmalarda geçmişte olduğu gibi bundan sonra da üniversitemizin yanında olduğunu ve her türlü desteği vereceğini ifade etti.

Sayın Bakanımız, gençlerin Bayburt’ta huzur ve rahat içerisinde bir öğrenim hayatı sürmeleri amacıyla başta barınma ve beslenme ihtiyaçlarının karşılanması için şahsının ve Sayın Rektörümüzün her türlü çabayı gösterdiğini beyan etti ve 2016-2017 Eğitim-Öğretim döneminin herkese hayırlı olması temenni etti.

Bayburt Valisi Sayın İsmail Ustaoğlu, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılının üniversitemiz ve şehrimize hayırlı olmasını diledikten sonra ülkemizin küresel ölçekte etkin bir aktör olma yolunda attığı adımların bir yansıması olan yeni üniversiteler içerisinde yer alan Bayburt Üniversitesi’nin hem şehrimize hem de ülkemize hizmet edecek yeni bir kuşak yetiştirdiğini, bu açıdan üniversitemizin çok önemli bir misyon üstlendiğini dile getirdi.

Bayburt Milletvekili Sayın Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılının üniversite öğrencilerimize, öğretim elemanlarımıza ve şehrimize hayırlı olmasını diledikten sonra kendisinin de akademisyen yönünün olması sebebiyle üniversitemizin bir yıl içerisinde göstermiş olduğu gelişim ve değişimden ayrıca memnuniyet duyduğunu ve 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında ülkesine ve milletine sahip çıkan yeni bir nesil yetiştirilmekte olduğunu ifade etti.

Bayburt Belediye Başkanı Sayın Mete Memiş, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılının şehrimize ve üniversitemize hayırlı olmasını diledikten sonra üniversitelerin kurulduğu şehrin gelişim ve değişiminde çok önemli bir rolü olduğunu, şehir-üniversite kaynaşmasının şehir yöneticilerinin ufkunu açacağını belirtti.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Maliye Bakanımız başta olmak üzere protokol ve katılımcılara 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katılımlarından dolayı teşekkür ettikten sonra ülkemizin geleceğinin inşa edilmesi konusunda üstlendikleri görevin öneminin farkında olduklarını dile getirdi. Sayın Rektörümüz ülkemize, milletimize ve hükümetimize karşı yapılan 15 Temmuz hain darbe girişimine değinerek milletimizin dimdik duruşuna karşı koyamayan dâhili ve harici tüm güçlerle mücadelelerinin daima devam edeceğini vurguladı. Türkiye’nin gelişip güçlenmesi için dünyadaki bilimsel gelişmeleri takip etmenin önemli olduğunun üzerinde duran Sayın Rektörümüz, Bayburt Üniversitesi’nin azimle çalıştığını ve büyük bir ilerleme kaydettiğini ifade etti. Üniversitemizin 2013-2016 yılları arasında kısa süredeki gelişimine değinen Rektörümüz, üniversitemizin program sayısındaki artışı ve öğretim üyesi sayısının 33’ten 109’a ve 4.500 civarında olan öğrenci sayısının da 9.524’e yükseltildiğini dile getirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Babertî Külliyesi’ndeki tamamlanan ve yapımı devam eden çalışmalarla ilgili bilgi verdikten sonra bütün bu çalışmalarında kendisine destek olan ve “Bayburt Türkiye’dir” diyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi başta olmak üzere Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal’a ve hükümetimize teşekkür etti.

Tekil Ziyaret : 1419
Toplam Ziyaret : 6357