Duyuru : 'Türkçe Aşkı Vatan Aşkı' Sanat Gösterisi
21 Kasım 2016 Pazartesi
Konum : Şâir Zihni Kültür Merkezi

Türk Dil Kurumu ve Bayburt Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen “Dede Korkut’tan Hicrânî’ye Âşıklık Geleneği Çalıştayı” kapsamında Türk Dil Kurumu Sanat Gösterisi olan “Türkçe Aşkı Vatan Aşkı” sergilendi. Şâir Zihni Kültür Merkezi’nde sahnelenen gösteriye Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Bayburt Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkan Yardımcısı Zeki Eraslan, il protokolü akademisyenler, öğrenciler ve Bayburtlular katıldı. Büyük ilgi gören gösterinin ilki Karaman’da sergilenirken ikinci adresi Bayburt oldu. "Kökler, Anadolu'dan Türkiye’ye, Milli Mücadele, Biz Türkiye'yiz” gibi bölümlerden oluşan bu güzel gösteride Türkçeye gönül veren ve Türkçenin zenginleşmesine katkı sağlayan  Dede Korkut, Yunus Emre, Karamanoğlu Mehmet Bey, Sinan Paşa gibi önemli kişilere, bu kişilerin şiirleriyle sözlerine yer verildi. Türk tarihinin en önemli olayları canlandırıldı. Vatan, bayrak, millet sevgisini dile getiren şiirler, marşlar ve ağıtlar okundu. Yaklaşık iki saat süren gösterinin ardından gösteri ekibinin başkanı Ahmet Coşkun’a Bayburt Valisi Sayın İsmail Ustaoğlu tarafından plaket takdimi yapılırken üniversitemiz adına da Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Selçuk Coşkun tarafından çiçek verildi. Yine Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Selçuk Coşkun tarafından Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkan Yardımcısı Sayın Zeki Eraslan’a plaket takdim edildi.

Tekil Ziyaret : 574
Toplam Ziyaret : 2352